divendres, 16 de febrer del 2018

text argumentatiu


Resultado de imagen de diari


1. Explica la diferència entre un text argumentatiu, l'editorial i un article d'opinió. En publiques un de cada i n'expliques detalladament les característiques representatives.

Argumentatiu La finalitat del text argumentatiu és exposar una opinió, rebatre, convèncer o fer creure alguna cosa amb la intenció d’influir i modificar l’opinió del lector o de l’oient. 

Editorial: Lo que diu el editorial en un diari, una opino propi

Opinio: Persona que expresa librament la seva opinio

2. Quina és l'estructura habitual dels textos argumentatius?
 La tesisÉs la idea fonamental al voltant de la qual es reflexio

Cos de l'argumentació : Comença l'argumentació pròpiament dita. Es van oferint arguments de diferent tipus, dels quals parlarem més endavant, exemples i una altra sèrie de recursos que tenen com a fi enfortir l'opinió defensada i refutar la contrària.

Conclusió: Tancament del text, després del raonament lògic derivat de l'argumentació precedent.
3. Cerca informació sobre el que és la Carta dels lectors d'un diari i les seves característiques principals. Posa'n un exemple.

És un tipus de carta escrita pels lectors de diaris o revistes i dirigida al director del mitjà per expressar la seva opinió sobre alguna notícia d'actualitat, o bé, per denunciar o donar suport algun fet.
Exemple de Carta


4. Tria un d'aquests temes i escriu-ne un text argumentatiu:

   A) Tenir fills o no tenir-ne

   B) Després dels 16 anys: estudiar o treballar?



Jo trob que els adolescents de 16 anys, encara son capaços de seguir estudiant. I seguint obtenint tituls, ja que si treballen, tenen poques possibilitats de treballar en un sector que t'agradi, i pot ser mal pagat, en cas contrari, seguint estudiant algun sector en concret et dona posibilitats de fer una feina que t'agradi, i es quant estàs mes còmode 
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Opinió personal              Explica si trobes que la  tauromàquia  s'hauria de prohibir i per què. Recorda que per defensar la t...