dimarts, 13 de febrer del 2018

La Revolució Francesa (dossier)

     1. Cerca informació sobre la Revolució francesa i les seves CAUSES. Detalla quines foren les seves tres etapes amb les teves paraules.

La Revolució francesa va ser un conflicte social i polític, amb diversos períodes de violència, que va convulsionar França i, per extensió de les seves implicacions, a altres nacions d'europeu que enfrontaven a partidaris i opositors del sistema conegut com l'antic Règim.
i les seves causes era les males collites que varen provocar l' alça de preus i el descontentament popular.
Per altre banda, la burgesia es mostrava descontenta per la seva marginació política.

Les seves tres etapes eran: La monarquia constitucional que es va promulgar una constitució que incloïa separació de poders
La republicà democràtica: que varen provocar eleccions per sufragi universal (podien votar tots el homes) per a la nova Convenció Nacional
La republicà Burgesa: En 1799 un jove general, Napoleó Bonaparte, amb el suport de la burgesia, va protagonitzar un cop d'estat que va posar fi al Directori i va inaugurar el Consolat 1799-1804


     2. Què representà l'Imperi Napoleònic? Com va ser la seva caiguda? Cerca informació i l'expliques amb les teves paraules (no serà vàlid un copiat i aferrat).

Va ser anomenat cònsol i la seva política de governs es va encaminar a consolidar allò que havia aconseguit la revolució, així evitant el retorn de l'absolutisme i allunyant del poder els sector més radicals.
Es varen sotmetre les nacions ocupades i varen afavorir els interessos materials de França per damunt dels ideals revolucionaris ( cobrar imposts, fer negocis o apropiar-se de les riqueses)

    3. Explica els objectius del Congrés de Viena i les mesures que es varen prendre per aconseguir-los.

El seu objectiu era la restauració de l'absolutisme monàrquic
Varen fer un tracte de ajuda mutu entre els monarques europeus davant de qualsevol amenaça de revolució liberal, que admetia el dret d'intervenció militar.

    4. Quines forces s'oposaven a la Restauració absolutista?
El liberalisme i el nacionalisme


Resultado de imagen de revolució francesa    5.  Defineix en poques paraules en què consisteixen el Liberalisme i el Nacionalisme.

Liberalisme:
Es un sistema polític que fonamenta la societat en l'individu. L'estat ha de garantir els drets i les llibertats fonamentals de totes les persones.
L'individu lliure és el ciutadà u el conjunt de ciutadans era la nació que té la sobirania.

Nacionalisme:
És una ideològica política que sosté el dret dels pobles a decidir sobre ells mateixos i a defensar la seva sobirania
La nació és un conjunt d'individus que tenen una sèrie de lligams culturals propis, i que volen viure en comunitats 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Opinió personal              Explica si trobes que la  tauromàquia  s'hauria de prohibir i per què. Recorda que per defensar la t...